Gillar du Mammas nya kille? Missa inte Klungan i mellandagarna!

Lördagen den 30 december klockan 23.05 rekommenderar jag alla med smak för god humor att sätta sig framför tv:n och slå på SVT1. Då sänds humorgruppen Klungans suveräna föreställning ”Stämning” som bandades för nästan ett år sedan här i Umeå. Stämning är en slags ”best of” där de förfinat och putsat på några av sina roligaste sketcher och karaktärer som de tagit fram genom åren. Alla som skrattat åt radioprogrammet ”Mammas nya kille” ska definitivt inte missa detta (det är Klungans humor och karaktärer som ligger till grund för Mammas nya kille).

Tack vare min tjej upptäckte jag tidigt humorgruppen Klungan som härstammar härifrån Umeå. På den tiden, det var några år sedan, höll de på med en mindre föreställning som spelades för publik några gånger under två veckor, sedan skrev materialet. Det var lite småkul blandat med udda saker och alltid en portion livemusik. Allt var inte jättebra, men det gav mersmak.

Sedan den föreställningen har vi försökt att se varje ny show de satt upp och jag tror jag sett 5-6 olika shower med dem. När ”Stämning” sattes upp i vintras var det, så vitt jag vet, speciellt avsett för tv-inspelningen. Det var lite ovanligt för oss i publiken för mellan en del av sketcherna blev det paus och det ropades de ”bandbyte” till kameramännen. Sedan dess har vi väntat ivrigt på att inspelningen skulle visas på tv, men det hände inget. Klungan verkar inte ha någon egen hemsida och hos SVT stod det inget.

Inget fram till nyss vill säga. För nu har SVT presenterat sin humorsatsning under julen och där kan man läsa att den 30 december klockan 23.05 visas ”Stämning” i SVT1:

Humorgruppen Klungan bjuder på oförutsägbar, bitvis suggestiv och mycket skruvad humor i föreställningen Stämning. De tragikomiska och överpeppade karaktärerna delar med sig av halsbrytande bortförklaringar och livsfarliga överslagshandlingar, allt för att dölja sina egna misslyckanden. Sven Björklund, Carl Englén, Olof Wretling och Mattias Fransson bildar Klungan som bland annat ligger bakom P3-programmet ”Mammas nya kille”.

Så än en gång, missa inte detta!

6 reaktioner till “Gillar du Mammas nya kille? Missa inte Klungan i mellandagarna!”

  1. Det finns redan en reprissändning: Imorgon tisdag klockan 00.25 i SVT1 sänds programmet igen (dvs natten mellan tisdag och onsdag).

    Förövrigt kan jag säga att programmet var bra, men att de faktiskt gör sig mycket bättre på scenen. Jag kan tänka mig att en del som såg programmet inte riktigt tyckte det var så kul som utlovat. De hade dessutom klippt bort en del sketcher från showen som jag saknade, de hade hellre fått kapa lite mer musik och haft kvar fler sketcher tycker jag.

  2. Varför står inte detta med på nattens tablå för svt1, utan för svt europa? Förvirrar väldigt när man vill se Klungan, och inte vet om programmet går i repris någon fler gång.

  3. Missade naturligtvis att spela in Klungan. Vet någon ifall deras föreställning finns att köpa på dvd? Tacksam för lite hjälp.

  4. Nån måste ju ha lyckats fånga den på datorn och kan seeda den med lämpligt program?
    Alt. Sälja ???
    Jag vill verkligen ha det här.

Kommentarer är stängda.