Du håller den fel

En störande typ av inlägg på nätet är de som sågar en produkt/tjänst/etc när det i själva verket handlar om att man använder den fel.

Exempel 1: Facebook är dåligt för det är jobbigt att ha över 1000 vänner som man inte känner och vars liv jag inte är intresserade av.

Well, kanske du inte skulle ha lagt till tusentals personer som du inte känner? Utan 40-50 pers som faktiskt tycker det är kul att veta vad som händer i ditt liv?

Exempel 2: WYSIWYG-editorer är dåliga för att användarna kan sätta Comic Sans och färger och storlekar som förstör min webbdesign och för att det finns en myriad av knappar och funktioner.

Hur vore det att inte tillåta dessa förändringar och knappar då? De flesta WYSIWYG-editorer har utmärkta möjligheter att starkt begränsa vad användarna får göra, t.ex. bara sätta stycke (h1, h2, p, blockquote osv) och fet/kursiv stil och ingenting mer. Det räcker så. Rätt använt är en WYSIWYG-editor ett bra hjälpmedel för friktionsfri redigering för användare utan att det ställer till det för sajten och designen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.