Kom åt dina lösenord från webben med 1PasswordAnywhere

Om du som jag använder det fantastiska programmet 1Password för att organisera och generera dina lösenord och använder Dropbox för onlinebackup och synkning så finns det ett smidigt sätt att komma åt dina lösenord på ett säkert sätt från vilken webbläsare som helst.

Om du inte använder 1Password borde du börja redan nu och om du inte använder Dropbox har du verkligen missat något. 1Password är ett program för att säkert lagra och generera lösenord. Programmet finns för Mac och Windows, har plugins för de populäraste webbläsarna och inte minst finns det även för iPhone, iPad och Android.

Dropbox är en tjänst för backup och synkning av filer över nätet. Du får 2 GB gratis (och ytterligare 250 MB om du använder min värvningslänk, hint hint). Dropbox alla fördelar är ett ämne för sig, men nu nöjer vi oss med att konstatera att det är ett utmärkt sätt att automatiskt synkronisera lösenorden du lagrat i 1Password till iPhone och iPad.

Nu antar vi att du kör 1Password och att du lagrar din lösenordsfil i din Dropbox-mapp så att du får automatiskt backup till ”molnet”. Visst du att du då automatiskt har tillgång till alla dina lösenord via webben?

Tjänsten heter 1PasswordAnywhere och finns inbyggd i 1Password lösenordfil. För att komma åt dina lösenord gör du såhär:

1. Logga in på ditt Dropbox-konto hos Dropbox och klicka på fliken Files.

2. Leta reda på din lösenordsfil, den heter 1Password.agilekeychain (och är egentligen en mapp).

3. Öppna mappen 1Password.agilekeychain genom att klicka på namnet.

4. I denna mapp finns en fil som heter 1Password.html, klicka på den. Då startas 1PasswordAnywhere och du kan låsa upp det med ditt masterlösenord som du använder för 1Password.

Ta-da! Nu har du tillgång till alla dina lösenord på ett säkert sätt, från vilken dator som helst. (Se givetvis till att inte låta webbläsaren spara några lösenord om det inte är din egen dator.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.