Inflyttningsfesten

Lördagen den 31 augusti hade vi en inflyttningfest hemma hos oss som blev väldigt lyckad. Jag skrev en lång text om bakgrunden till den sena festen, men jag kom mig aldrig för att beskriva själva festen. Jag tänkte bland annat lägga ut recept och lite annat smått och gott. Detta är en tjuvstart på det, jag ska skriva om den här texten med mera info senare.

Adrian och Johannas potatissallad med majonnässås

Recept för 7-8 pers

Potatis:
* 3 kg färskpotatis

Grundsås:
* 4 1/2 dl majonnäs
* 3 dl gräddfil
* nymald svart- eller vitpeppar
* salt

Extra:
* 6 dl hackad purjolök
* 1 burk (inlagd) kapris

Potatisen skalades och kokades. Därefter skars den upp i tärningsstora (eller lite större) bitar. Sen blandades grundsåsen och hälldes över potatisbitarna och allting rördes om försiktigt. Sist vände vi ner purjlöken och kaprisen och rörde försiktigt.

Vi tyckte att det blev lite väl majonnäsliknande smak, så vi ökade mängden gräddfil. Men man hade nog kunnat byta ut majonnäsen mot lättcremefraiche istället.

Adrian och Johannas potatissallad med vinägrett

Recept för 7-8 pers

Potatis:
* 3 kg färskpotatis

Grundsås:
* 4 1/2 msk pressad citron
* nymald svart- eller vitpeppar
* 9 msk olja, hälften oliv och hälften raps

Extra:
* 1 stor rödlök skivad i tunna strimlor
* 2 påsar pinjenötter
* 2 pressade vitlöksklyftor
* ca 3 msk finhackad färsk timjan

Potatisen skalades och kokades. Därefter skars den upp i tärningsstora (eller lite större) bitar. Sen blandades grundsåsen och hälldes över potatisbitarna och allting rördes om försiktigt. Därefter vände vi ner rödlöken och timjan. Pinjenötterna rostades i stekpanna. Vitlöken pressades och rördes försiktigt ner med de rostade pinjenötterna i potatissalladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.