Oops eller Kostsamma misstag för Microsoft

A Spanish-language version of Windows XP, destined for Latin American markets, asked users to select their gender between ”not specified,” ”male” or ”bitch,” because of an unfortunate error in translation.

Oops.

När ett företag agerar på den globala marknaden kan små misstag bli väldigt kostsamma. Fråga Microsoft. De har mer än en gång råkat ut för detta. Som när 8 pixlar i fel färg på en karta av Indien kostade dem miljontals dollar och de fick återkalla 200.000 kopior av Windows 95. Detta och mycket annat finns att läsa i en artikel hos CNET News.com: How eight pixels cost Microsoft millions.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.