John Hughes död

Idag nådde mig den tragiska nyheten att John Hughes dött, endast 59 år gammal.

Regissören, producenten och manusförfattaren John Hughes hjälpte till att forma en hel generation på åttiotalet med filmer som The Breakfast ClubSixteen Candles och framförallt mästerverket – enligt mig –  Ferris Bueller’s Day Off (Fira med Ferris).

ferris_buellers_day_off_126

ferris_buellers_day_off_174

Jag vet inte hur många gånger jag sett Ferris Bueller. När jag var lite och åkte buss till simtävlingar brukade vi se videofilmer och denna film var populär. Som pubertal tonårskille var ju även Weird Science en intressant film.

John Hughes har även skrivit manus, regisserat och/eller producerat en drös andra filmer som den lite vuxnare Planes, Trains & Automobiles (Raka spåret till Chicago) eller familjekomedin Home Alone (Ensam hemma). Kolla in hela hans biografi på IMDb.

Men för min del är det The Breakfast Club och Ferris Bueller’s Day Off som jag minns starkast och som håller än idag. Speciellt Ferris Bueller om man vill få ett leende på läpparna.

ferris_buellers_day_off_246

ferris_buellers_day_off_282

Vila i frid John Hughes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.