Uppgraderad till WordPress 2.7

Jag har precis uppgraderat denna WP-installation till 2.7. Jag var rätt noggrann med alla steg för att få en så fräsch installation som möjligt.

Sen redde jag en gång för alla upp den soppa som skapades av att WP en gång i tiden använde ISO Latin 1 som teckenkodning och det som låg i databasen var en slags specialfelkodad historia som fungerade, men krävde lite hack. Jag fick helt enkelt söka för hand igenom en export av databasen på jakt efter alla udda tecken (åäöÅÄÖéèáàüÉÈÁÀ osv) och ersätta dom med de rätta. Samt ställa in alla fält i alla databastabeller att använda UTF-8. Så nu har jag förhoppningvis lämnat teckenkodningshelvetet bakom mig och kommit till det förlovade landet av enbart UTF-8 när det gäller denna sida.

Nästa steg blir att jämföra temat här (som är en egen översättning av WordPress gamla default-tema) med det senaste default-temat så jag drar nytta av de senaste tema-relaterade funktionerna (främst kommentarer har fått lite nya finesser i 2.7).

WordPress-folket har förövrigt gjort ett otroligt bra jobb de senaste året med att ta WP till en ny nivå och 2.7 är en riktig milstolpe. Jag jobbar mycket med Drupal i mitt dagliga jobb och det är inte utan att man ibland man önskar att Drupal hade tagit samma elefantkliv mot användarvänlighet som WordPress gjort senaste åren.

Drupal är fortfarande bättre för mer avancerade sajter, men WordPress är mycket mera behagligt att använda för enklare sajter. Bara att applådera och hoppas att Drupals core-utvecklare slutar med sitt löjliga ”Drupal is not WordPress” och istället inspireras och kopierar det som WordPress-folket gjort bra med WordPress.

3 reaktioner till “Uppgraderad till WordPress 2.7”

  1. Det kanske kan kännas så när man är ovan, men jag upplevde att man rätt snabbt blir kompis med det. WordPress-teamet gjorde rätt ambitiösa användartester och efter lite kritik och ändringar verkar dom ha kommit fram till att det blev riktigt bra:

    The second round of testing blew everyone away. The research team had never seen such consistent results. Tasks were completed faster, participant opinions rated it higher, understanding of how interface elements worked was greater, and it wasn’t even a fully functional application. Of the test participants, every single one said they would choose the prototype over their current administrative interface, and it wasn’t even pretty (those of you who remember the original Crazyhorse will vouch for this).

    Så jag har rätt stort förtroende för att förändringarna blev till det bättre, totalt sett.

  2. Jag är mycket nöjd efter uppdateringen. Jag var med i några av de tidiga användartesterna inför 2.7; förfarandet med öppna användartester är ett jättekul initiativ från utvecklarnas sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.