Årets bästa radionyhet

I morse fick jag en tidig julklapp. Peter Erixon på Morgonpasset i P3 slutar! Dagen kunde inte ha börjat bättre tror jag.

Jag har konstant stört mig på honom sedan han började på Morgonpasset och jag är inte den ende som gjort det. Jag känner folk som gått över till P4 på mornarna bara på grund av honom. Själv så ser jag inget alternativ till att lyssna på P3. P3 spelar så mycket bättre musik än någon annan kanal och det mixat med nyhetsprogram varje halvtimme är perfekt. Reklamradions hysteriska morgonprogram är bland det sämsta som finns, så det har varit så skönt att P3 haft ett morgonprogram som legat tio nivåer över allt annat. På den tiden när t.ex. Thomas Tengby hade morgonprogrammet eller Stefan Liv var det superbt. Men sen gick det utför.

Lågvattenmärket var när Carina Berg och Peter Erixon tog över. Det verkade som om de på något sett såg upp till hysteriska program som Rix MorronZoo. De förstörde intervjuer och snack med en sällan skådat låg nivå. Ibland skämdes man nästan över vad de som blev interjvuade fick stå ut med. Jag vet inte om de skrivit in i manuset att försöka framstå som så puckade som möjligt eller om det fanns ett förakt för intelligent tänkade, eller tänkade överhuvudtaget.

Missförstå mig inte, jag är inte ute efter ett torrt allvarligt P1-program, det ska vara kul, lättsamt och humoristiskt. Men med takt och finess. Precis som Morgonpasset varit under så många år. När Carina Berg lämnade Morgonpasset så blev det faktiskt ännu sämre. Peter Erixon tog hjälp av hjärnlösa paneler som om möjligt gjorde det banala ännu banalare.

Sen har vi Peter Erixon sätt att prata på. Han låter som om han tilltalar små barn oavsett vem han pratar med. Samtidigt som han är väldigt skitnödig eller rent av redan sitter på en toalett. Det enda program han kan ha lyssnat på innan måste ha varit Klarttext i P4.

Det ska bli mycket spännade att se hur morgonprogrammen i P3 ser ut nästa år. Jag var på vippen att säga att det inte kan bli sämre, men det ska man aldrig ta för givet.

Om vi nu bara kunde få bort Josefin Crafoord som bisittare i Lantz så skulle saker och ting bli ännu bättre. Men nästa år, med start 17 januari, kommer Annika Lantz tillbaka och även om jag inte helhjärtat uppskattar allt hon säger så tyckte jag hon var rätt bra i radion. Förhoppnings har hon med sig någon bra bisittare också.

5 reaktioner till “Årets bästa radionyhet”

 1. Lyssnade precis på P3 och får reda på att P3 Club läggs ner efter tio år i tjänsten. Så alla förändringar med P3 har inte varit bra :(

 2. Jo, jag hörde precis det. Nu är jag personligen ingen stort fan av P3 Club, är mera av en P3 Dans-lyssnare, men jag vet att det är uppskattat i vissa kretsar och jag förstår att folk tycker det är synd att de lägger ner det.

 3. Är den sämsta nyhet ever!!!!! Peter Erixon var ju helt underebar att lyssna på!!! Bästa programledarna på p3 genom tiderna: 1: Peter Erixon 2: Annika Lantz 3: Olle Palmlöf 4: Kjell Eriksson.

 4. Håller med Sanna!! Peter Erixon och Annika Lantz är fan i mig helt fantastiska radiopersonligheter. MER PETER ÅT FOLKET!!!!! Har helt slutat lyssna på p3 nu när herr Erixon inte längre håller låda där.

 5. Detta var bland det bästa jag läst vad gäller beskrivning av Peter Erixon. Den fjantigaste sopan som överhuvudtaget fått radiotid i SR. Det som var/är så himla sjukt bara är att när Carina Berg slutade på Morronpasset visade det sig att hon har enorma kvalitéer. Tänker på Lilla Vi och sidekick till Lantz. Något som aldrig visade sig när hon var detsamma till tramspellen Erixon.

  Anders o Måns var grymma på Fredagarna och är väl egentligen det enda som man saknar från förra året, fast dom var väl bara en tillfällig lösning under en övergångsperiod.

  Nåväl, Morronpasset idag då? Kan bara komma på ett ord; Kanon!! Även om jag inte lärt mig namnen ännu på programledarna så är det som natt o dag i skillnad. Till och med skitnödige finnen Patti står jag ut med, tack vare att han bara är i etern Fr-Sö.

  Återstår bara att lägga ner Krister på eftermiddagarna. Nåt mer krystat än det får man leta efter och jag hoppas verkligen att SR inte betalar nåt externt prod.bolag för de töntiga körerna o jinglarna. Det verkar vara så illa att inslagen och de tramsiga försöken till tävlingar konstrueras för påannonserna/körer osv, istället för tvärtom. Dessutom låter programledarna inte det minsta naturliga utan spelar ideligen över. Man skäms att över att de får hålla på med sin lekstuga månad efter månad.

  Utöver ovanstående klagomål så är P3 det enda som man kan samsas om på jobbet, även om musikproducenterna är enormt ojämna. Men tack för alla äldre godingar som kommer då och då. Sen finns det ju fler låtar än Come on Eileen från 80-talet..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.