Accelererande mängd kommentarspam

Inte för att jag på något sätt väntade mig något annat, men mängden kommentarspam i denna blogg har stadigt ökat. Ökat i en accelererande takt. När jag skrev om det första gången hade jag fått nästan 200 spamkommentarer på en månad sedan den första trillade in på annandagen. Nu har det gått drygt 2 månader till och mängden spamkommentarer uppgår till över 2000 stycken!

Tack vare filtrering av ord som poker, blackjack och online pharmacy hamnar nästan inga spamkommentarer ute på bloggen. Men jag måste ändå gå in och rensa och jag får fortfarande ett mejl för varje kommentar, även om de hamnar i modereringskö. Så den ökade mängden är rätt störande.

Jag har inte orkat installera några antispam-plugins (det finns gott om dessa till WordPress) utan jag väntar tålmodigt på att version 1.5.1 av WordPress ska bli klar så jag kan uppgradera (1.5 som är den senaste hittills har rätt många buggar, de har redan fixat över 100 stycken inför den kommande 1.5.1-versionen). 1.5 har en del inbyggda skydd mot spamkommentarer och jag tror den kommer att underlätta en hel del för mig. Men jag väntar som sagt på 1.5.1 och tills dess får jag leva med att rensa regelbundet.

En kommentar till “Accelererande mängd kommentarspam”

Kommentarer är stängda.