Dagens i-landsproblem

Tänk er följande: Du gör en beställning på nätet hos ett företag i en annan del av landet. Företaget du beställer ifrån skickar iväg paketet på en torsdag. Nästa dag, kanske nån gång på eftermiddagen, anländer paketet till postcentralen på orten där du bor. Ditt efterlängtade paket finns alltså i samma stad som du och om du bara fick hämta det skulle du kunna leka med det hela helgen lång. Men det går förstås inte.

Paketet ska nämligen köras ut till ett serviceställe där du får hämta ut det. Och en fredagseftermiddag är det ingen på Posten som känner för att ta en sväng förbi ditt serviceställe. (Ditt serviceställe som är en kvällsöppen mack som skulle kunna lämna ut det fram till sent på kvällen.) Därför ligger paketet kvar hos Posten, färdigt att köras ut, fram till måndagen. Då först börjar det röra på sig.

Nån gång på dagen på måndagen körs äntligen paketet ut till ditt serviceställe. Samtidigt postas en avi till dig som anländer i brevlådan på tisdagen och meddelar att du äntligen kan hämta ut ditt paket. Hurra, ditt paket som kom till stan redan i fredag.

Det är ett i-landsproblem, men det är störande likafullt. Att veta att den där prylen eller skivan eller filmen eller vad det nu är du beställt egentligen finns på plats om Posten bara tillät dig att hämta ut den. Men nej, du får vänta till efter helgen. Det är såå frustrerande.

Det går visserligen att kapa en dag om du känner till kolliidnumret för paketet, då kan du skriva ner det och ta med dig din lapp till ditt serviceställe när du vet att paketet är på plats (vilket du förstås kollat på nätet). Detta har dock inte alltid gått så bra förut, man kunde vara tvungen att tjafsa en hel del för att de skulle lämna ut paketet utan en avi, men på senare tid har det gått bättre, nu rynkar de inte ens på näsan. Kanske för att Posten infört ett system med avisering via SMS eller e-post (förlåt, e-brev som Posten säger) som – om avsändaren begärt det – kan avisera ditt paket redan samma dag som det kommer in på servicestället. Därmed finns det legitima skäl att hämta ut paket utan en avi. Som tur är.

Gissa vem som väntat på ett paketet hela helgen lång?

2 reaktioner till “Dagens i-landsproblem”

  1. De var snälla nog att köra mitt paket till utlämningsstället under fredagen. Ibland har man tur.

    Det verkar dock som om de konsekvent skickar paket till utlämningsställena efter det att de delat ut dagens post.

  2. Jag känner igen det där allt för väl, har just nu beställt en Nokia N73 ME och den hinner nog inte fram förrens efter julhelgen!, det kliar så i fingrarna….

Kommentarer är stängda.