Riot in everyone – Crashdïet (åttiotalsrocken lever!)

Hörde en riktigt skön ny hårdrock/metal-låt idag på P3: Riot in everyone med svenska bandet Crashdïet. Alla som gillar åttiotalshårdrock borde verkligen lyssna på den här låten. Det låter lite som Backyard Babies goes Def Lepard eller något liknande. Men istället för att läsa mina försök att beskriva musiken: Lyssna själva! Eller varför inte se videon?

14 reaktioner till “Riot in everyone – Crashdïet (åttiotalsrocken lever!)”

 1. Backyard Babies?
  Crashdïet har inget med detta band att göra.
  Crashdïetär ett band som är inspirerat av 80-tals hårdrock, inte en massa äcklig punk och garagerock som Backyard Babies…

 2. Ja, liknelsen kanske inte var superb, men det var det lite nyare soundet som jag tänkte på, det lät liksom väldigt mycket åttiotal fast lite nyare och lite tajtare och då gick tankarna till BB. Men det finns nog bättre liknelser att göra. Min huvudpoäng var att det är åttiotalsrocken som lever och det är det ju ingen tvekan om.

 3. Yeah! Fårmage har helt rätt! Visst Crashdïet själva lyssnar på 80-tal o när man ser dom så dras tankarna till 80-talet.
  Men dom låter fan inte 80-tal! Allafall inte som dom banden dom blir jämförda me, som mötley o skid row. Då låter dom mer som Wrathchild om man måste ha ett 80tals band. Men de är inte heller en rättvis jämföring, 2000talsrock är va de är!

  REST IN SLEAZE MOTTAFUKKERZ!

 4. de låter inte 80-tal för att de inte spelade in på Ocean Studios eller Nashville! Mest digitalt nu från ”ten productions” som också producerar åt
  A-Teens… hehe well…

  R.I.P Dave Hellman. Han borde ha sajnat till Virgin eller Elektra…

 5. Det var värst vad folk hade svårt med mina åttiotalsreferenser. Det är väl bara i mitt huvud som Crashdïet låter lite åttiotal i så fall.

  Och det är nog bara i min värld åttiotalsrocken lever fortfarande. För er övriga verkar den död och begraven, av kommentarerna att döma.

  Så nu behöver ingen annan säga att jag har fel och att det är 2000-talsrock, jag har förstått det nu! :)

 6. Ja, jag läste det i lördags strax efter min förra kommentar. Jättetråkigt, jag såg dom live i somras på Piteå Dansar och Ler och det var riktigt kul faktiskt. Så det känns tråkigt att jag aldrig kommer att kunna se dom igen (inte med samma sångare iaf).

 7. Otroligt vad folk kan tjaffsa om det är 80-tal eller inte..Klart som tusan det inte låter exakt som på den tiden med nya sätt att spela in plattor idag.osv. Men 80-tal är ändå det som det liknar allra mest? Säg nåt band från 90-talet fram till idag som låter likt Crashdiet annars. Låtarna är enligt mig 80-tal, men soundet är 2000-tal. Men whatever. Han är död och det är tragiskt värre.

 8. Ja kan säga en sak… de säger själva att de spelar glamrock för 2000-talet… men glammen hade sin storhet på 80-talet. så man kan väl säga att de spelade förnyad 80-talsrock… o en sak som gör att det inte låter så gammalt också är alla nyare o finare instrument… det är lite skillnad i de.

  rip Dave Lepard aka David Hellman. The God of Rock(81-06)

 9. alltså… Nima… du är inte helt med du va? ”inte en massa äcklig punk”??? du ska ha helt klart för dej att dom från början var ett renodlat punkband. som skivbolaget råkade c på stan, plockade in dom och gjorde totalförändring på…

 10. en massa äcklig punk :D hahahah det va en ny benämning på en musikstil…för dom som inte hänger me så va david född 80…

  R.I.S David Hellman

 11. Hur kan man ens jämföra Crashdïet med backyard babies? Det är obegripligt, :O

  Rest in sleaze Dave Lepard, You will be missed for an eternity.!
  Keep the hair in shape ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.