Finputsning och länkar på Aetles

Jag har pysslat lite med att förfina Aetles, både till funktion och utseende. WordPress är väldigt enkelt att jobba med och det finns en uppsjö av plugins (plugin:er, insticksfiler?) att använda.

För att göra sidan lite mindre plottrig tog jag bort mitt namn från varje post. Eftersom det bara är jag som skriver här behövs det knappast, mitt namn står ändå högst upp och längst ner på varje sida. Jag ändrade även lite på den svenska texten i rubriker och länktexter, jag är inte riktigt överens med den svenska översättningen på alla punkter (det är inte felöversatt, men det passar inte mig).

Eftersom den faktiskt är onödig har jag tagit bort arkivkalendern, det enda skälet till att ha den är att visa på postningfrekvens och den är ändå så varierande här att det bara ser dåligt ut.

För att göra arkivlänkarna snyggare installerade jag en plugin så att de grupperas per år och som bonus står det hur många postningar det finns för varje månad.

Sist men inte minst har jag genom en annan plugin skapat en länklista (som just nu heter ”Nysurfat”) utifrån en del av de länkar jag sparar genom Furl. För man pekaren ovanpå en länk får man en liten beskrivning av den.

(Jag har de senaste månaderna försökt använda Furl allt mera och jag gillar det. Främst är det för min egen del, för att kunna spara och kategorisera bra sidor jag besöker. Ibland kan det dock vara intressant även för andra, men inte tillräckligt för att vara värt en egen postning och då blir Nysurfat en bra lösning (jag har funderat på Asides, men än så länge väntat med det).)

Jag har redan hittat ett gäng andra intressanta plugins för WordPress så det kommer att bli mer förändringar vart tiden lider, men det var allt för nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.