Hetaste mobilen just nu och kommande modeller

Alltsedan jag köpte min nuvarande mobiltelefon, en Sony Ericsson T610, har jag drömt om en ny mobil. T610 var den bästa telefonen som fanns att få tag i för ett och ett halvt år sedan när den var splitterny, men det betyder inte att den var bra. Till exempel går det knappt att se något på skärmen en solig dag. Därför var jag länge väldigt sugen på K700i, den verkade vara allt som T610 borde ha varit, den var bättre på nästan alla punkter. Men jag hade aldrig råd att köpa K700i när den kom och nu har jag börjat leta efter nästa drömmobil. Och jag tror jag hittat den.

Om en månad eller inte ens det kommer Samsung SGH-D500 ut på marknaden och den telefonen är jag riktigt sugen på. Jag har egentligen aldrig på allvar funderat på några andra märken än Sony Ericsson eller Nokia (även om jag hade en Philips ”två-hands”-Fizz en gång i tiden!). Men Samsung verkar ha skapat en riktig vinnare med D500 och förhandsinformationen på nätet tyder på att den är riktigt, riktigt bra. Den är liten, smidig och väldigt välutrustad i form av skärm, finesser, minne, kamera mm. Jag tänker inte gå in på några tekniska detaljer, den som är intresserad känner säkert till telefonen redan och annars finns det gott om info på nätet.

Men bara för att D500 är den hetaste telefonen just nu betyder inte det att den får vara det alltför länge. Jag har lagt örat mot marken (nätet) och pejlat in rykten om framtiden. Uppenbarligen kommer Samsung att vara kungen på marknaden med D500 under början av 2005. Sony Ericssons kommande konkurrent till D500 har blivit försenad och kommer inte ut förrän i mars. Men då kommer samtidigt något mycket intressantare ut, nämligen nya modeller från Samsung.

Just det, Samsung kommer i mars 2005 toppa sin egen D500 med en modell som kommer att vara ännu värre. Det intressantaste med denna telefon kommer att vara att den har en liten hårddisk i sig! Trots det kommer den inte att vara någon enorm klump utan rätt smidig. Utöver denna värstingmodell ska det komma ut andra varianter av D500 också.

Ska man då köpa D500 nu eller vänta i den kommande värstingmodellen i mars? Som vanligt gäller regeln att det alltid kommer något värre, oavsett när man köper nytt. Men här finns det i alla fall lite uppgifter att gå på (om man vågar lita på ryktena) och det är inte oändligt långt kvar till mars. Fast D500 verkar så läcker och den kommer ju ut närsomhelst…

…å andra sidan är allting bara drömmar ändå, D500 kostar långt mer än jag har råd med just nu. Men är det inte trevligt att få drömma lite ibland?

4 reaktioner till “Hetaste mobilen just nu och kommande modeller”

 1. Hej.
  Jag tänkte bara säga att ja blev jäkla intresserad av D500 och jag kmr nog köpa den elr jag gör det :) kanske lite dyr men med mp3 video camera m.m så vad gör man inte för det :D

 2. Jag kan berätta en hemlis: Jag har faktiskt beställt den här telefonen. Genom att förlänga mitt mobilabonnemang får jag en slags räntefri avbetalning, plus att den blir billigare så jag kunde inte hålla mig från att beställa.

  Jag hoppas på att få den innan jul, men den har varit försenad flera gånger och jag har läst uppgifter på nätet om att den kanske inte kommer till Sverige förrän i januari, tyvärr.

 3. Gillar att läsa dina artiklar. Men jag blir lite fundersam. Du skriver i ”jordens avskum” artikeln att du är företagare och att du inte gillar säljare som livnär sig på att ljuga. Själv har du inte råd att köpa en mobiltelefon av senaste märket.
  1.Vad handlar detta om?
  2.Vilken företagare har inte råd att köpa en mobil för dryga 4000 kr (Ta den på firman för guds skull)

  PS. Tror att jag hittat svaret på min frågan jag ställde i ”jordens avskum”

 4. 1) Det handlar om att jag inte drar in tillräckligt i månaden för att få tillräckligt över. Även företagare kan ha det tufft. Men utöver det så jobbar jag inte heller full tid, jag har valt att offra en del för att kunna göra annat (simningen främst).
  2) Jag. (Och jo, när jag till slut köpte en ny mobil så tog jag den förstås på firman – *det* går att motivera.)

Kommentarer är stängda.