Inte vad jag tänkt mig

En sökmotor hittar dig alltid. Och det fortare än vad som var tänkt.

Redigerat: Denna text skrevs under tiden jag testade och byggde upp min blogg. Numera är det inte längre en testblogg, nu är det på riktigt. Men just då var det inte det.

Den här bloggen är bara en testblogg. Jag håller på att jobba med layouten för fullt och texterna jag skrivit är bara utkast för att testa hur det fungerar. Därför har jag bara lagt den på en tillfällig adress som jag inte ska använda sedan. Jag har varit mycket mån om att inte på något sätt ange denna adress som en länk någonstans eftersom jag inte ville att någon sökmotor skulle upptäcka den.

Det visade sig vara för sent att stoppa. Jag vet inte hur, men på något sätt har MSN:s sökmotor lyckats hitta min adress (som alltså är adrianb.info/wordpress) och indexerat min sida och min text om sommarplågor som jag skrev bara häromdagen. Och någon hade alltså sökt på MSN och hittat hit. Det var inte vad jag hade tänkt mig.

Jag upptäckte detta när jag kollade i loggen för min domän och upptäckte till min förvåning sökningen. Eller förfäran snarare, eftersom jag inte alls ville att detta skulle hända. Det är lätt att vara efterklok, men jag borde förstås ha lagt till en robots.txt för att stoppa alla sökmotorer. Men jag trodde verkligen inte det behövdes, bara jag inte avslöjade URL:en. Så fel jag hade.

Problemet är, förutom att någon sett min halvfärdiga design och mina utkast till texter, att sökmotorerna minns alldeles för bra och eftersom det inte ens är rätt sökväg så blir det bara fel. Jag är dessutom inte alls klar, jag behöver jobba mycket mera med min CSS för sidan och jag måste jobba med att förstå WordPress bättre. Uppenbarligen måste jag nu göra allt detta väldigt snabbt. Och det kanske kan räknas som något bra, nu har jag en blåslampa i ändan på att få klart detta och lägga ut det ”på riktigt”.

2 reaktioner till “Inte vad jag tänkt mig”

  1. Verkar som MSN sök är förtjust i WordPress i alla fall, jag har fått en massa träffar till min gamla blogg på ”telefonreklam” eller slippa sådan, då jag skrev om NIX-telefon (för övrigt en service för att slippa telefonförsäljning). Det är i alla fall ett tecken på att WordPress fungerar bra med sökmotorer antar jag…

  2. Wow, min första kommentar någonsin! Och den kom snabbare än jag trodde. Grattis! :)

    Jo, utifrån vad jag läst av andra WordPress-användare så verkar det stämma. Sökmotorerna gillar bloggar rent allmänt och WordPress i synnerhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.