En gnagande känsla mindre

Ni vet den där gnagande känslan när man hör en låt och kan svära på att den påminner om en annan man hört tidigare? Härom året började jag återupptäcka Leonard Cohen för jag hade börjat lyssna in på alla versioner av Hallelujah som är en smått fantastiskt vacker låt. Men varje gång jag hörde Famous Blue Raincoat fick jag den där gnagande känslan.

Idag tänkte jag kolla upp det en gång för alla och gick till Wikipedia-sidan om låten. Mycket riktigt fanns det en paragraf längst ner på sidan som handlade om sången When I Need You som är slående lik delar av refrängen från Famous Blue Raincoat. Detta var ju sången jag hade i skallen, men bara inte kunde få ut! Den är skriven av Albert Hammond och Carole Bayer Sager, men blev största hiten i Leo Sayers version. Den versionen blev han också stämd för, å Cohens vägnar, och dom gjorde upp i godo, allt enligt Wikipedia.

En gnagande känsla mindre (eller heter det färre?), nätet har sin nytta emellanåt. Och Cohens sång är vackrare, om än att det är mycket nostalgi kring When I Need You för min del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.