Apple byter till Intel – det trodde jag faktiskt inte

Alldeles nyss hände något som närmast kan liknas vid en gigantisk jordbävning i macvärlden. Likt en enorm tsunami går nu svallvågorna av detta ut över världen. Jag skojar inte, det här är riktitg stort (i macvärlden alltså).

Inför utvecklarna på Apples WWDC (Worldwide Developer Conference) berättade Steve Jobs nyss att Apple ska byta från dagens PowerPC-processorer från Motorola och IBM till Intel-processorer. Jobs visade till och med upp den senaste versionen av Mac OS X som kördes på en Pentium4-processor.

Ryktena om detta har funnits länge men tog ny fart i fredags då CNET News publicerade nya rykten om att Apple skulle byta till Intel. Jag hade verkligen svårt att tro på det, men den här gången verkade det vara mera allvar. Och när fler etablerade nyhetssajter stämde in i Intel-kören visste jag inte vad jag skulle tro. Men det är alltså sant allting. Det här är en stor händelse i macvärlden, som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.