Julen

Jul och nyår har passerat och som vanligt trodde jag innan att jag skulle ha massor av tid att sitta ner och skriva texter, att lägga ut fler bilder i mitt fotoalbum och en hel del annat. Och precis som vanligt gick tiden förbi i en blinkning. Jag tror jag låter mig luras av att tro att det fortfarande är som när man var liten och jullovet verkligen var två veckors ledighet.

Jag brukar inte skriva så mycket i dagsboksstil, men nu kände jag att det passade, så här kommer en liten rapport från julfirandet.

Speciellt är det tiden i stugan, där vi firar julen, som är så kort jämfört med när jag var liten. På tre-fyra dagar hinner man inte med så mycket utöver att fira julen, ta promenader vid havet och umgås med familjen. Årets julfirande började traditionsenligt med bad i Hörneforsbadet den 23:e, nu med både Peter och Johanna utöver familjen. Johanna stannade till julaftonsmorgonen sen åkte hon in till stan igen för att fira med sin familj. Vi andra var kvar där ute till kvällen på annandagen.

Även om vi bara är i stugan så betyder det inte att vi inte hinner träffa andra. På kvällen den 23:e tittade min kusin Martin och hans föräldrar förbi på väg upp mot Skellefteå där de skulle fira jul hos Fredrik. Sen på juldagen kom Johanna med sina föräldrar på besök. Och på annandagen stannade först Björn och Ingrid en stund på väg tillbaka till Sundsvall och senare på kvällen var det Martin och Fredrik som stannade för middag, även de på väg till Sundsvall förstås.

Julklappar fanns det förstås i stora mängder även denna jul. Vi har inte så dyra klappar, men vi har många. Det som kanske är lite ovanligt jämfört med en del andra familjer (eller?) är att vi har lika mycket klappar även till föräldrarna. Det är förstås alltid kul att få bra klappar, men det är minst lika roligt att ge riktigt bra klappar. Speciellt de där som man tror att nån vill ha utan att de visste om det. Till min bror hade jag chansat rejält och beställt Mind Hacks till min bror, en bok som jag hoppades var bra efter att ha läst författarnas blogg i anslutning till boken. Det visade sig att det var en riktig hit, boken passade perfekt in i de studier han ägnar sig åt just nu.

Sen ska det förstås rimmas på alla klappar, ett pyssel jag brukar ägna dötimmarna på julaftonen till, innan man äntligen får äta från julbordet. Julbordet är annars en av julens stora höjdpunkter och jag åt långt mer än jag borde, som man ska på julen.

Det var julen det. Jag har förstås fotat en del, framförallt när vi varit ute på promenader längs havet, men jag ligger så efter att jag inte ens hunnit lägga ut bilderna från julfirandet 2003. Med andra ord dröjer nog bilder från detta julfirande ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.