Midsommaraftonen

Är vädret taskigt, sällskapet lagomt litet och idéerna få kan man alltid ägna midsommaraftonen åt att laga och äta mat. Det är en rätt trevlig sysselsättning tycker jag, både för att man är flera som gör det tillsammans och speciellt om man är dålig på att bejaka sin gourmetsida i vardagen.

Vi var fem pers totalt här hemma hos oss på midsommaraftonen. Vi hade träffats på förmiddagen för att planera mat och handla (vara ute i god tid, vad är det?). Sen samlades vi här på kvällen och lagade och åt mat och bara hade det allmänt trevligt. Det tog upp större delen av kvällen eftersom det var både förrätt, huvudrätt och efterätt. Efteråt var vi så mätta och dästa att vi inte kom oss för något annat än TV. Jag försökte aktivera oss för lite sällskapsspel, men det gick inte hem.

Maten blev mycket lyckad faktsikt. Bara för man har bra råvaror och lägger ner mycket tid är det inte säkert att maten blir god, men så blev det den här gången. Här är vår meny för midsommaraftonen 2004:

Förrätt:
Toast med röd och svart rom, gräddfil, rödlök, rädisor, citron.

Huvudrätt:
Grillad oxfilé marinerad i antingen vitlöks- eller rödvinsmarinad.
Hasselbackspotatis.
Grönpepparsås med citrongräs och grädde.
Grönsallad med vinägrett på mangobalsamico, olivolja, salt och peppar.

Efterrätt:
Jordgubbar i maränggrottor med glass och sås av passionsfrukt och nektarin.

Tack vare elgrillen kunde vi grilla på balkongen, men vi åt inne i lägenheten för det var helt enkelt inte tillräckligt varmt ute (och det skulle nog blivit för trångt med alla på balkongen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.