Mer låtar som den här, Morrissey!

Favoritlåt just nu: ”First of the Gang to Die” med Morrissey. De är fantastiskt skön. Om nu bara hela skivan varit i samma stil.

Jag har bara vagt känt till Morrissey (och the Smiths) tidigare. Jag vet att de som gillar honom ofta avgudar honom. Jag har aldrig aktivt försökt lyssna in mig på honom, men när hans nya skiva kom och P3 flitigt spelade låten ”Irish Blood English Heart” insåg jag att detta var riktigt skön musik. Ännu bättre blev det när P3 började spela ”First of the Gang to Die”, det var verkligen en låt i min smak.

Om de två första låtarna var såhär bra måste nya skivan, You Are the Quarry, vara en höjdare, tänkte jag. När jag besökte Stockholm i helgen passade jag på att lyssna på skivan på Åhlens stora musikavdelning. Tyvärr blev jag besviken, för låtarna i övrigt var lugnare och inte lika intressanta i min smak som de två nämnda låtarna. Det är säkert inte dåliga låtar och tids nog kommer jag antagligen att gilla dem, men det var inte samma fart och samma sväng som det jag sökte (och som finns i First of the Gang to Die).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.