Valet i USA: en dålig känsla i magen

Ju mer jag tar in av information om Bush och hans sätt att leda USA gentemot omvärlden desto mer håller jag mina tummar blåa för att Kerry ska vinna. Men jag har en dålig känsla i magen av att Bush kommer att bli omvald och att världen kommer ett bli ännu hemskare med mera våld och elände och ännu mindre samverkan och förståelse.

Jag önskar jag kunde påverka de osäkra eller ännu hellre de Bush-positiva i USA så att de inser vilket misstag de gör om de röstar för Bush. Men det är svårt att tänka ut argument som biter där sunt förnuft fattas.

Samtidigt är det intressant och upplyftande att i den del av den amerikanska ”blogosfären” som jag rör mig i verkar alla vara sunda personer. Från de mest oväntade håll, som Brent Simmons, utvecklaren bakom den populära feedläsaren NetNewsWire, som till slut inte kan hålla tyst. Han gör det väldigt bra dessutom. Även William Gibson har börjat blogga igen, för ”At times, to be silent is to lie.” som han citerar som skäl.

Med detta i bakhuvudet var det kusligt att se säsongstarten av Vita huset ikväll (som jag sett fram emot). Där blir en republikansk ledare tillfällig tillsatt som president och på några timmar hinner besluta sig för att bomba ett land i Mellanöstern.

Och just nu går MTVs Newlyweds på femman, där en av de mest blåsta tjejer jag någonsin sett har huvudrollen som sig själv: Jessica Simpson. Inte så förvånande att hon är en av de få artister i USA som stödjer Bush. Men hey, även Osama skulle rösta för Bush

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.