Limiterad

Jag har alltid stört mig lite på de som använder ordet limiterad för det låter som en dålig svengelsk direktöversättning. Men jag har samtidigt hållit tyst om det för jag har någonstans känt att det kanske är ett vanligt svenskt ord. Nu har jag kollat upp det en gång för alla och limiterad finns mycket riktigt i SAOL (11 upplagan från 1986):

limiterad -at adv. begränsad om pris el. tid el. rätt till utdelning m.m.

Tur att jag hållit tyst.

2 reaktioner till “Limiterad”

  1. Det spelar ingen roll, man *ska* inte använda ”direktöversatta” ord på det viset. Jag tål det verkligen inte. Det finns ett otal andra ord som (o)används på samma sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.